FitaPreta / Chão dos Eremitas Alicante Branco 2022

ID: 832     Available: 18

Valsts:
Portugāle
Reģions:
Alentejo / Portalegre
Reģiona sertifikāts:
D.O. Vinho Regional Alentejano
Alkohola tips:
Sausais baltvīns
Vīnogu šķirnes:
100% Alicante Branco
Izturējums:
12 mēnešu izturēšana uz primārajām nogulsnēm bez battonage un 3 mēneši inox.
Alkohola tilp. %:
12,5%
Tilpums:
75cl
Ražotājs:
Fitapreta Vinhos, Lda.
Pasniegšanas (tº):
10º/12º

Alicante Branco, kas bija un joprojām ir pazīstams arī kā Boal de Alicante vai Boal Cachudo, varēja būt daudzus gadus ļoti svarīgs šķirnes veids Alentejo. 1822. gadā, pirms filoksēras, Gyrão min daudzus "Boais", bet īpašu uzmanību pievērš Boal Cachudo, vēl viens šīs šķirnes nosaukums.

Šis 100% Alicante Branco, vienīgais Portugālē, ir eksperimentāls Portugāles ekskluzīvā šķirnes variants, kas padara to par vienīgo pasaulē. Šis vīns pārbauda vienas no senākajām Alentejo vīnogulāju šķirnēm potenciālu, kas gandrīz pazuda ar vīnogulāju modernizēšanu.

vīna dārzs

“chão dos eremitas”

Dārzs iestādīts: 1970. gadā

Augstums: 256-267 m

Atrašanās vieta: Dienvidu kājiņas Serra d&Ossa. Vēsture: Šis vietas ir īpašs, to var just! Divi strauti atved lietus ūdeni no Serras, uzturot zemi vēsā pat Alentejo degšņos, nekad neuzņemot ūdens līmeni zem 5 metriem. Šeit agrāk tika stādīta vīna, Chão dos Eremitas, “Chão” sena termiņa nozarēm, un “Eremitas”, kas atsaucās uz Eremitu mūku no São Paulo kārtas. Šeit ir liecības par nepārtrauktu vīna ražošanu kopš 14. gadsimta. XIV. Vīna dārzs bija tik svarīgs, ka 1397. gadā izdots Pāvesta buls “Pauperes Eremitas” atbrīvo no nodokļu maksāšanas savos vīna dārzos. Bet arheoloģija iet tālāk, atklājot vienīgo Portugāles iekšzemes feniču vīna amforu, kas datēta ar 8. gadsimtu pirms mūsu ēras. Tas savieno šo vietu ar vīnu apmēram 900 gadus pirms romiešu ierašanās, kurā ir 3 000 gadi vīna vēstures.

Augsnes

Granītveida - nehumiskie litoliķi, mazāk attīstītas un veidotas augsnes, smilšainā tekstūra, bez agregātiem, viegli skāba.

Vīnogulāji

Vīnogulāji atbilst sertificētas integrētas ražošanas režīmam vai bioloģiskiem, bez herbicīdiem.

Vīna ražošana

Nakts laikā manuāla novākšana, tieša spiešana, bez sēra līdz fermentācijas beigām, bez dekantēšanas un spontāna fermentācija vecās mucās.

Novecošana

12 mēnešu vecumēšana primārajās raugās bez batonāžas un 3 mēneši inoksā.

Dzeltengana krāsa ar intensīvu deguna aromātu, notis pēc apelsīna, persiku un baruta. Pilnīga uzbrukuma, izcilas taukainības un izturības.

Ļoti koncentrēts vīns, piemērots zivju ēdieniem cepeškrāsnī vai pannā un vienkāršākiem vistas ēdieniem.

  • 36,00€

Bezmaksas piegāde
pasūtījumiem virs 70€